Gorczyca biała

Gorczyca biała

Gorczyca biała - występuje obecnie w krajach strefy umiarkowanej, m.in. w Polsce. Nasiona bezpośrednio po rozgryzieniu mają słodko-mdły smak, później lekko palący. Używa się jej do konserwowania i kwaszenia ogórków, kiszenia kapusty. Całe ziarna można też dodawać m.in. do wędlin, potraw mięsnych, ryb i zup. W postaci sproszkowanej stanowi podstawowy składnik musztardy, a także pieprzu ziołowego. Mieloną gorczycą można przyprawiać drób, mięso wołowe i wieprzowe.

 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

Składniki:

Gorczyca biała cała.

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto), jaja, soję, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) oraz seler.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Dane produktowe:

Masa netto: 25 g

Kod EAN: 5900288150426