Gorczyca biała

Przyprawą są nasiona rośliny o tej samej nazwie, występującej obecnie w krajach strefy umiarkowanej, m.in. w Polsce. Nasiona gorczycy białej bezpośrednio po rozgryzieniu mają słodko-mdły smak, później lekko palący. Ziarna gorczycy białej używa się do konserwowania i kwaszenia ogórków, kiszenia kapusty. Całe ziarna można też dodawać m.in. do wędlin, potraw mięsnych, ryb i zup. W postaci sproszkowanej stanowi podstawowy składnik musztardy, a także pieprzu ziołowego. Mieloną gorczycą można przyprawiać drób, mięso wołowe i wieprzowe.

  • GORCZYCA 25G
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, soi, mleka i produktów pochodnych oraz selera.