Przejdź do sekcji:
Kawa zbożowa 220g classic
Bezkofeinową, wyprodukowaną na bazie prażonej cykorii, żyta i buraka cukrowego kawę zbożową classic mogą pić nawet dzieci, kobiety w ciąży i karmiące, a także osoby mające problemy z żołądkiem i nadciśnieniem. Wyprodukowana wyłącznie z naturalnych składników i pozbawiona jakichkolwiek konserwantów kawa jest bogata w błonnik, oligosacharydy oraz inulinę – naturalny prebiotyk, działający zbawiennie na równowagę jelitową organizmu.
Skład: |
Prażone- cykoria (50%), żyto (48%), burak cukrowy. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, soi, mleka i produktów pochodnych oraz selera i gorczycy.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 299 kcal
Białko - 10,9 g
Węglowodany - 56,8 g
Tłuszcze - 2,3 g
Sposób przygotowania: |
- Tradycyjny sposób przygotowania: 3-4 łyżki stołowe kawy wsypać do 1 litra wrzącej wody. Gotować 5 minut. Po zestawieniu z ognia pozostawić pod przykryciem kilka minut. Przed podaniem przecedzić przez drobne sitko.
- Szybki sposób przygotowania: 1 płaską łyżkę stołową kawy zbożowej wsypać do kubka, zalać wrzącą wodą i pozostawić pod przykryciem ok. 3-4 minut. Przed podaniem przecedzić przez drobne sitko. Najlepiej smakuje z dodatkiem mleka.