Sernik błyskawiczny

Sernik błyskawiczny

Sernik jest bardzo popularnym ciastem. Może być tradycyjnie pieczony lub przygotowywany "na zimno". Nasz sernik należy do drugiej grupy. Wystarczy mleko i ewentualnie serki homogenizowane, żeby przygotować pyszny deser. Do gotowej masy przed wyłożeniem do naczynia można dodać bakalie, cząstki czekolady czy owoce. Sernik przygotowujemy ok. 5 minut i wkładamy do lodówki na ok. 1-2 godziny. Otrzymujemy pyszny, lekki deser.

  • sernik-_front---wypukly
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Cukier, preparat białkowo - tłuszczowy (utwardzony tłuszcz palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E 472a, syrop glukozowy), skrobia ziemniaczana modyfikowana, żelatyna wieprzowa, serwatka w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, barwnik: beta- karoten. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu i białek jaja kurzego.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g:

Wartość energetyczna - 149 kcal
Białko - 6,1 g
Węglowodany - 18,3 g
Tłuszcze - 5,7 g

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • Wersja podstawowa:
    Do wysokiego naczyna wlać 600ml schłodzonego mleka, wsypać zawartośc torebki i ubijać ok. 5 min. mikserem elektrycznym na najwyższych obrotach.
  • Wersja wzbogacona:
    Do wysokiego naczynia wlać 500ml schłodzonego mleka, wsypać zawartość torebki i ubijać ok. 3 min. mikserem elektrycznym na najwyższych obrotach. Następnie dodać 2 serki homogenizowane po 150g, dobrze wymieszać i ubijać jeszcze 2-3 min.