Idealny sposób dla zabieganych gospodyń domowych! Woreczek z porcją żeberek i innymi zakupami z listy wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku przez ok.1h ...
» Przeczytaj więcej (Doskonały sposób na)Blog kulinarny Cykoria S.A. kierujemy do osób, które chcą zorganizować swoją kuchnię i nauczyć się gotować proste w przygotowaniu potrawy. Chcemy zachęcić Was do gotowania i pokazać, jak w szybki sposób możecie przygotować wartościowy posiłek. Jeśli lubicie gotować – przyślijcie nam linki do swoich blogów! Stwórzmy wspólnie bazę prostych, nieskomplikowanych przepisów |
Idealny sposób dla zabieganych gospodyń domowych! Woreczek z porcją żeberek i innymi zakupami z listy wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku przez ok.1h ...
» Przeczytaj więcej (Doskonały sposób na)CYKORIA S.A. jest producentem koncentratów spożywczych, suszów warzyw i owoców, przypraw i mieszanek przyprawowych a także suszu cykorii korzeniowej.
Firmę założono w 1880 roku w Wierzchosławicach, w samym sercu Kujaw. Po wielu zmianach w organizacji i profilu działalności, w toku przekształceń prywatyzacyjnych w 1994r., została utworzona spółka akcyjna o charakterze pracowniczym ...
Cykoria S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
tel: +48 52 355 20 00 do 03
fax: +48 52 355 82 11
cykoria@cykoria.com.pl
tel: +48 52 355 81 03 / 05
fax: +48 52 355 21 22
sprzedaz@cykoria.com.pl
marketing@cykoria.com.pl
tel: +48 52 355 21 23 / 54
fax: +48 52 355 87 00
eksport@cykoria.com.pl
Sernik jest bardzo popularnym ciastem. Może być tradycyjnie pieczony lub przygotowywany "na zimno". Nasz sernik należy do drugiej grupy. Wystarczy mleko i ewentualnie serki homogenizowane, żeby przygotować pyszny deser. Do gotowej masy przed wyłożeniem do naczynia można dodać bakalie, cząstki czekolady czy owoce. Sernik przygotowujemy ok. 5 minut i wkładamy do lodówki na ok. 1-2 godziny. Otrzymujemy pyszny, lekki deser.
Cukier, preparat białkowo- tłuszczowy (utwardzony tłuszcz palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E 472a, syrop glukozowy), skrobia ziemniaczana modyfikowana, żelatyna wieprzowa, serwatka w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, barwnik: beta- karoten. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu i białek jaja kurzego.
*GDA = % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej na podstawie diety 2000 kcal/dzień. Potrzeby żywieniowe poszczególnych osób mogą być niższe lub wyższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. |
|||
w 100g | w 1 porcji (ok.66g) |
%GDA* 1 porcji |
|
Wartość energetyczna | 149 kcal | 99 kcal | 5% |
Białko | 6,1 g | 4,0 g | 8% |
Węglowodany | 18,3 g | 12,1 g | 5% |
Tłuszcze | 5,7 g | 3,8 g | 5% |
Masę przygotowaną wg obydwu wersji mozna wzbogacić dodatkiem bakalii, kawałków czekolady, a następnie wyłożyć do tortownicy o średnicy 24-25 cm i wstawić do lodówki na 1-2 godzin. Dno tortownicy można wyłożyć herbatnikami, a powierzchnię sernika można udekorować owocami i zalać tężejącą galaretką. Polecamy galaretki naszej produkcji.