Sernik błyskawiczny

Sernik błyskawiczny

Sernik jest bardzo popularnym ciastem. Może być tradycyjnie pieczony lub przygotowywany "na zimno". Nasz sernik należy do drugiej grupy. Wystarczy mleko i ewentualnie serki homogenizowane, żeby przygotować pyszny deser. Do gotowej masy przed wyłożeniem do naczynia można dodać bakalie, cząstki czekolady czy owoce. Sernik przygotowujemy ok. 5 minut i wkładamy do lodówki na ok. 1-2 godziny. Otrzymujemy pyszny, lekki deser.

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

 Sposób przyrządzania:

 1. Wersja podstawowa: do wysokiego naczynia wlać 600 ml schłodzonego mleka, wsypać zawartość torebki i ubijać około 5 minut mikserem elektrycznym na najwyższych obrotach.
2. Wersja wzbogacona: do wysokiego naczynia wlać 500 ml schłodzonego mleka, wsypać zawartość torebki i ubijać około 3 minut mikserem elektrycznym na najwyższych obrotach. Następnie dodać 2 serki homogenizowane po 150 g, dobrze wymieszać i ubijać jeszcze 2-3 minuty.


Masę przygotowaną wg obydwu wersji można wzbogacić dodatkiem bakalii, kawałków czekolady, a następnie włożyć do tortownicy o średnicy 24-25 cm i wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami a powierzchnię sernika można udekorować owocami i zalać tężejącą galaretką. Polecamy galaretki naszej produkcji.


   

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

 Składniki:

     

Cukier, preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone: palmowy, kokosowy; mleko w proszku odtłuszczone, emulgator: E 472a, syrop glukozowy), skrobia ziemniaczana modyfikowana, żelatyna wieprzowa instant, serwatka w proszku z mleka krowiego (zawiera laktozę), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: karoteny.

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja.

   

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Wartości odżywcze:

Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na mleku w 100 g produktu

Wartość energetyczna    620 kJ/ 147 kcal
Tłuszcz    5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone    5,0 g
Węglowodany               18 g
w tym cukry    14 g
Błonnik    0 g
Białko    5,9 g
Sól    0,18 g


Wartość odżywcza obliczona ze wszystkimi składnikami zawartymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tłuszczu).

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Dane produktowe:

Masa netto: 190 g

Koncentrat ciasta w proszku do przygotowania na zimno.

Opakowanie wystarcza do przyrządzenia około 12 porcji produktu.

Kod EAN: 5900288193294