Sernik błyskawiczny
Sernik jest bardzo popularnym ciastem. Może być tradycyjnie pieczony lub przygotowywany "na zimno". Nasz sernik należy do drugiej grupy. Wystarczy mleko i ewentualnie serki homogenizowane, żeby przygotować pyszny deser. Do gotowej masy przed wyłożeniem do naczynia można dodać bakalie, cząstki czekolady czy owoce. Sernik przygotowujemy ok. 5 minut i wkładamy do lodówki na ok. 1-2 godziny. Otrzymujemy pyszny, lekki deser.
1. Wersja podstawowa: do wysokiego naczynia wlać 600 ml schłodzonego mleka, wsypać zawartość torebki i ubijać około 5 minut mikserem elektrycznym na najwyższych obrotach.
|
||||||||
|
||||||||
Cukier, preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone: palmowy, kokosowy; mleko w proszku odtłuszczone, emulgator: E 472a, syrop glukozowy), skrobia ziemniaczana modyfikowana, żelatyna wieprzowa instant, serwatka w proszku z mleka krowiego (zawiera laktozę), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, barwnik: karoteny. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja. |
||||||||
|
|