Sos pomidorowy
Doskonała propozycja dla miłośników włoskich smaków. Zaledwie w kilka chwil można przygotować gęsty, aromatyczny sos pomidorowy. Produkt ten można przechowywać 13 miesięcy, co sprawia, że zawsze jest w zasięgu ręki i można go użyć w razie potrzeby. Jest bardzo wygodny w użyciu. Należy tylko rozprowadzić zawartość opakowania w zimnej wodzie, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.
Skład: |
Proszek pomidorowy 44%, skrobia ziemniaczana modyfikowana, cukier, warzywa suszone 7% w zmiennych proporcjach (marchew, cebula, czosnek), maltodekstryna z ziemniaków, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, mąka pszenna, sól, koncentrat pomidora 1,5%, zioła w zmiennych proporcjach (bazylia, oregano, tymianek), koncentrat papryki, aromaty, pieprz czarny, kwas winowy.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 56 kcal
Białko - 11 g
Węglowodany - 1,4 g
Tłuszcze - 0,7 g
Sposób przygotowania: |
- Do 250 ml zimnej wody wsypać zawartość opakownia, dodać 1 łyżkę stołową oleju i dokładnie wymieszać.
-
Zagotować i gotować na małym ogniu ok. 1 min. ciągle mieszając.