Sos pomidorowy

Sos pomidorowy

Doskonała propozycja dla miłośników włoskich smaków. Zaledwie w kilka chwil można przygotować gęsty, aromatyczny sos pomidorowy. Produkt ten można przechowywać 13 miesięcy, co sprawia, że zawsze  jest w zasięgu ręki i można go użyć w razie potrzeby. Jest bardzo wygodny w użyciu. Należy tylko rozprowadzić zawartość opakowania w zimnej wodzie, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.

  • Sos_Pomidorowy_RGB
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Proszek pomidorowy 44%, skrobia ziemniaczana modyfikowana, cukier, warzywa suszone 7% w zmiennych proporcjach (marchew, cebula, czosnek), maltodekstryna z ziemniaków, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, mąka pszenna, sól, koncentrat pomidora 1,5%, zioła w zmiennych proporcjach (bazylia, oregano, tymianek), koncentrat papryki, aromaty, pieprz czarny, kwas winowy.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g:

Wartość energetyczna - 56 kcal
Białko - 11 g
Węglowodany - 1,4 g
Tłuszcze - 0,7 g

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  •  Do 250 ml zimnej wody wsypać zawartość opakownia, dodać 1 łyżkę stołową oleju i dokładnie wymieszać.
  •  Zagotować i gotować na małym ogniu ok. 1 min. ciągle mieszając.