| "Konfiturka" to doskonały środek żelujący do szybkiego przygotowania dżemów i konfitur według receptury naszych babć.   
| 
 | Sposób przyrządzania: |   1 kg owoców obrać, opłukać, odsączyć (ewentualnie rozdrobnić) i umieścić w garnku.Wsypać zawartość torebki, dodać ok. 1/3 szklanki wody i cały czas mieszając zagotować.
 W czasie gotowania dodać 0,5 kg cukru.
 Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 1-2 minuty. Gorące konfitury lub dżem nakładać do wyparzonych słoiczków i natychmiast szczelnie zamykać.
   |  | 
| 
| 
 | Składniki: |  Cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję , mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.   | 
| 
| 
 |  | Wartości odżywcze: |  Wartość odżywcza na 100 g produktu: Wartość energetyczna 1420 kJ/336 kcalTłuszcz  0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
 Węglowodany   68g
 w tym cukry   68 g
 Błonnik   18 g
 Białko  0 g
 Sól  1,4 g
   | 
| 
 |  | Dane produktowe: |  Masa netto: 40 gJedno opakowanie wystarczy do przygotowania
 przetworów z jednego kilograma owoców.
 1 kg owoców – 0,5 kg cukru
 Gotować tylko 1-2 minuty
 Kod EAN: 5900288002671 |