Konfiturka

"Konfiturka"

Środek żelujący

"Konfiturka" to doskonały środek żelujący do szybkiego przygotowania dżemów i konfitur według receptury naszych babć. Jedno opakowanie wystarczy do przygotowania przetworów z jednego kilograma owoców. Obrane owoce należy rozdrobnić, umieścić w garnku i wsypać "Konfiturkę", dodać 1/3 szklanki wody i zagotować. Następnie należy dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Wystarczy gotować 1-2 minuty, następnie przełożyć dżem lub konfiturę do słoików. Tak przygotowane przetwory smakują wyśmienicie!

  • Konfiturka_3D_RGB
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Cukier, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: E211.