|
"Konfiturka" to doskonały środek żelujący do szybkiego przygotowania dżemów i konfitur według receptury naszych babć.

|
Sposób przyrządzania:
|
1 kg owoców obrać, opłukać, odsączyć (ewentualnie rozdrobnić) i umieścić w garnku. Wsypać zawartość torebki, dodać ok. 1/3 szklanki wody i cały czas mieszając zagotować. W czasie gotowania dodać 0,5 kg cukru. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 1-2 minuty. Gorące konfitury lub dżem nakładać do wyparzonych słoiczków i natychmiast szczelnie zamykać.
|
 |

|
Składniki:
|
Cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję , mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.
|

|
|
Wartości odżywcze:
|
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1420 kJ/336 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany 68g w tym cukry 68 g Błonnik 18 g Białko 0 g Sól 1,4 g
|

|
|
Dane produktowe:
|
Masa netto: 40 g Jedno opakowanie wystarczy do przygotowania przetworów z jednego kilograma owoców. 1 kg owoców – 0,5 kg cukru Gotować tylko 1-2 minuty
Kod EAN: 5900288002671
|