Sos pieczarkowy
Doskonała propozycja dla miłośników tradycyjnej kuchni polskiej i nie tylko. Zaledwie w kilka chwil można przygotować znakomity, aromatyczny sos pieczarkowy do mięs jak i do dań wegetariańskich. Produkt ten można przechowywać 13 miesięcy, co sprawia, że zawsze jest w zasięgu ręki i można go użyć w razie potrzeby. Jest bardzo wygodny w użyciu. Należy tylko rozprowadzić zawartość opakowania w zimnej wodzie, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.
Skład: |
Mąka pszenna, maltodekstryna z ziemniaków, skrobia ziemniaczana modyfikowana, sól, śmietanka w proszku (pozyskiwana z mleka krowiego), aromaty, skrobia ziemniaczana, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, sok z pieczarki 5%, warzywa suszone 3% w zmiennych proporcjach (cebula, pietruszka), pieczarki suszone 3%, ekstrakt drożdżowy, hydrolizat białka sojowego, pieprz czarny.