Doskonała propozycja dla miłośników tradycyjnej kuchni polskiej i nie tylko. Zaledwie w kilka chwil można przygotować znakomity, aromatyczny sos pieczarkowy do mięs jak i do dań wegetariańskich. Produkt ten można przechowywać 13 miesięcy, co sprawia, że zawsze jest w zasięgu ręki i można go użyć w razie potrzeby. Jest bardzo wygodny w użyciu. Należy tylko rozprowadzić zawartość opakowania w zimnej wodzie, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.

|
Sposób przyrządzania:
|
Do 300 ml zimnej wody wsypać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać. Zagotować i gotować na małym ogniu około 3 minut, co jakiś czas mieszając.
|
 |
Składniki:
Mąka pszenna, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana modyfikowana, sól, śmietanka w proszku z mleka krowiego (zawiera laktozę), aromaty (zawierają zboża zawierające gluten oraz mleko łącznie z laktozą), skrobia ziemniaczana, tłuszcz palmowy, proszek soku pieczarki 4,7 % (maltodekstryna, koncentrat soku pieczarki 42 %), warzywa suszone 3,3 % (cebula, pietruszka liść), pieczarki suszone 3,1 %, ekstrakt drożdżowy, hydrolizat białka sojowego, pieprz czarny.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (żyto), jaja oraz seler i gorczycę.

|
|
Wartości odżywcze:
|
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 ml
Wartość energetyczna 146 kJ/ 35 kcal Tłuszcz 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 5,8 g w tym cukry <0,5 g Błonnik <0,5 g Białko 1,0 g Sól 0,82 g
|
|
Dane produktowe:
Masa netto: 32 g Sos pieczarkowy w proszku
Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 sugerowanych porcji produktu.
|
|