Sos biały

Sos biały

Produkt chętnie używany w kuchni. W kilka minut można przygotować znakomity sos.
Koncentraty sosów w proszku można przechowywać 13 miesięcy, co sprawia, że zawsze można mieć je w zasięgu ręki i użyć w razie potrzeby. Są bardzo wygodne w użyciu. Należy tylko wsypać proszek do wody, wymieszać i zagotować.

Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.

 

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Sposób przyrządzania:

  1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadzić w 200 ml zimnego mleka i 100 ml zimnej wody. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
  2. Gotować na małym ogniu około 1 minuty, co jakiś czas mieszając.
 
 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Składniki:

Odtłuszczone mleko w proszku, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mąka pszenna, sól, tłuszcz palmowy, gałka muszkatołowa 2 %, ekstrakt drożdżowy, cukier, aromaty (zawierają mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą), cebula prażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól).

Produkt może zawierać: jaja, soję oraz seler i gorczycę.

 

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Wartości odżywcze:

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Dane produktowe:

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 ml

Wartość energetyczna    243 kJ/ 58 kcal
Tłuszcz            1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone   1,0 g
Węglowodany               7,6 g
w tym cukry    4,5 g
Błonnik    <0,5 g
Białko    3,2 g
Sól    0,73 g

Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego z mlekiem 2 % tłuszczu.

Masa netto: 25 g

Sos biały w proszku

Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 sugerowanych porcji produktu.