Produkt chętnie używany w kuchni. W kilka minut można przygotować znakomity sos. Koncentraty sosów w proszku można przechowywać 13 miesięcy, co sprawia, że zawsze można mieć je w zasięgu ręki i użyć w razie potrzeby. Są bardzo wygodne w użyciu. Należy tylko wsypać proszek do wody, wymieszać i zagotować.
Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.

|
Sposób przyrządzania:
|
- Zawartość opakowania dokładnie rozprowadzić w 200 ml zimnego mleka i 100 ml zimnej wody. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
- Gotować na małym ogniu około 1 minuty, co jakiś czas mieszając.
|
 |
Składniki:
Odtłuszczone mleko w proszku, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mąka pszenna, sól, tłuszcz palmowy, gałka muszkatołowa 2 %, ekstrakt drożdżowy, cukier, aromaty (zawierają mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą), cebula prażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól).
Produkt może zawierać: jaja, soję oraz seler i gorczycę.
|
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 ml
Wartość energetyczna 243 kJ/ 58 kcal Tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g Węglowodany 7,6 g w tym cukry 4,5 g Błonnik <0,5 g Białko 3,2 g Sól 0,73 g
Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego z mlekiem 2 % tłuszczu.
|
Masa netto: 25 g
Sos biały w proszku
Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 sugerowanych porcji produktu. |