Przyprawa do mięsa mielonego

Przyprawa do mięsa mielonego

Przyprawa do mięsa mielonego jest specjalną mieszanką przypraw, ziół, suszonych warzyw i dodatków smakowych wzbogacających smak i aromat potraw z mięsa mielonego. Polecana do kotletów, klopsów, pieczeni i nadzień do pierogów. 1 porcja wystarcza do przyprawienia ok. 1,5 kg mięsa mielonego.

  • Przyp. do mięsa mielonego 30g_ok
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Przyprawy (papryka słodka, szałwia, tymianek, majeranek, chili, gałka muszkatołowa, gorczyca, goździki, kolendra, pieprz czarny, ziele angielskie), warzywa suszone (marchew, cebula, cykoria, czosnek, pasternak, seler), sól, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu. W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna, białko jaja kurzego, produkty zawierające białka mleka.

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:

Kotlety z mięsa mielonego
Do 0,5 kg mięsa mielonego dodać 1-2 jajka, namoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę, sól, 1 łyżkę (tj. około 10g) "Przyprawy do mięsa mielonego" i ewentualnie drobno pokrojoną i zarumienioną na oleju cebulę. Całość dokładnie wyrobić. Uformowane kotlety obtaczać w panierze lub bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.