Gałka muszkatołowa mielona

Gałka muszkatołowa

Gałka muszkatołowa – jest nasieniem muszkatołowca, drzewa pochodzącego z Molouków, obecnie uprawianego też na Sri Lance, Malezji i Karaibach. Ma korzenny zapach i intensywny słodkawo-gorzki smak.

Stosowana jest zarówno do potraw słodkich jak i pikantnych. Gałkę muszkatołową dodaje się do zup, warzyw, ryb, mięs, pasztetów, potraw z jaj i sera, bigosu, gulaszu, deserów oraz kompotów. Można jej używać do aromatyzowania koktajli, grzanego wina i piwa, ponczu oraz słodkich likierów.



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto), jaja, soję, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) oraz seler i gorczycę.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Dane produktowe:

Masa netto: 15 g