Chili

Chili

Surowcem przyprawowym są zmielone wysuszone strączki papryczki chili. Chili dodawane jest do fasoli, soczewicy lub drobiu, gulaszu i paprykarzu. Należy pamiętać, aby nie wsypywać chili na gorący olej, ponieważ bardzo łatwo karmelizuje się i nadaje potrawie gorzki smak. Należy pamiętać, by po użyciu chili umyć ręce, bowiem dotknięcie ręką, na której jest odrobina przyprawy oczu lub nosa, może spowodować łzawienie oczu lub uczucie pieczenia (a nawet duszenie się, gdy przyprawa dostanie się do gardła)

  • Chili
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

100% chili mielone.