Żelatyna spożywcza z przyprawami

Żelatyna wieprzowa z przyprawami do mięs i ryb

Produkt otrzymany przez wymieszanie żelatyny wieprzowej z dodatkami smakowymi i warzywami.
Gwarancja jakości otrzymanej galarety do mięsa, drobiu lub ryb.

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Sposób przyrządzania:

  1. Zawartość torebki rozpuścić w 1 litrze przegotowanej, gorącej wody, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i ewentualnie przecedzić.
  2. Po przestudzeniu zalać przygotowane wcześniej i ułożone na półmisku produkty.
  3. Przygotowaną potrawę przechowywać w temperaturze około 5 °C.

W czasie upału należy wziąć nieco mniej wody i ewentualnie przygotować na dzień przed spożyciem.

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

 Składniki: 

 Żelatyna spożywcza wieprzowa 51,6 %, sól, maltodekstryna, cukier, warzywa suszone 3,4 % (marchew, cebula, pietruszka liść), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; ekstrakt drożdżowy, aromaty (zawierają soję i seler), przyprawy (ziele angielskie, gałka muszkatołowa), barwnik: kurkumina.

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto), jaja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) oraz gorczycę.

 

 

   

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==  Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g

Wartość energetyczna   1174 kJ/ 276 kcal
Tłuszcz  0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany   22 g
w tym cukry       9,9 g
Błonnik  0,7 g
Białko   45 g
Sól       20,9 g

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Dane produktowe:

Masa netto: 40 g
Żelatyna na 1 litr wody lub wywaru.