Kminek

Kminek

Kminek ma dość ostry zapach i nieco piekący, korzenny, gorzkawy smak. W połączeniu z owocami i warzywami przybiera delikatny zapach cytryny. Zastosowanie kminku jest bardzo szerokie i różnorodne. Jest popularny zwłaszcza w kuchni środkowo-europejskiej i żydowskiej. Dodaje się go do chleba, kiełbasy, surówek z kiszonej kapusty, zup oraz sosów.

  • kminek
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, soi, mleka i produktów pochodnych oraz selera i gorczycy.