Imbir mielony

Imbir mielony

Imbir uprawiany jest głównie w Indiach, Chinach, Japonii, na Jamajce i w Afryce Zachodniej. W kuchni azjatyckiej używa się świeżego imbiru, często razem z czosnkiem. W Indiach, krajach arabskich i na Zachodzie bardziej popularny jest imbir suszony. Proszek imbirowy uzyskuje się z kłączy rośliny o nazwie imbir lekarski. Imbir ma intensywny, korzenny aromat i pikantny lekko gorzkawy smak. Używany do mięsa, ryb, warzyw, marynat, ciast i napojów, a także jako składnik mieszanek przyprawowych, w tym curry.

 

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto), jaja, soję, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) oraz seler i gorczycę.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Dane produktowe:

Masa netto: 20 g

Kod EAN: 5900288102197