Przejdź do sekcji:
Bulion warzywny
Skład: |
Sól, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, guanylan disodowy, inozynian disodowy), utwardzony tłuszcz palmowy, hydrolizat białek sojowych, aromaty, warzywa suszone 4,2% (marchew, seler, cebula, pietruszka), cukier, kurkuma, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna, białko jaja kurzego, gorczyca, produkty zawierające białka mleka.
Wartości odżywcze: |
w 100 ml:
Wartość energetyczna - 5 kcal
Białko - 0,3 g
Węglowodany - 0,1 g
Tłuszcze - 0,1 g
Sposób przygotowania: |
- 1 kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Otrzymany bulion stanowi bazę do zup, sosów lub dań mięsno-warzywnych. Podany z makaronem, lanymi kluseczkami lub pasztecikami jest gotowym, smacznym daniem.