Przyprawa do konserwowania ogórków
Konserwowanie ogórków to bardzo popularny sposób ich przyrządzania. Przyprawa do konserwowania ogórków jest przyprawą sezonową, chętnie używaną przez klientów podczas „sezonu ogórkowego”. Jest mieszanką wszystkich przypraw i warzyw tradycyjnie używanych do konserwowania ogórków.
Skład: |
Koper, gorczyca, chrzan, czosnek, ziele angielskie, pieprz czarny, marchew, liść laurowy, cebula.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka i selera.
Sposób przygotowania: |
-
Do słoja o pojemności 1 litra wsypać 1 łyżkę stołową przyprawy. Ułożyć ogórki i zalać gorącą zalewą. Po zalaniu słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu przez 3-5 minut od momentu zagotowania wody.
-
Skład zalewy (na ok. 6-7 słojów):
2 szklanki octu, 2 litry wody, 2,5-3 łyżki cukru, 2,5-3 łyżki soli. Wszystkie składniki zagotować. -
Zawartość opakowania wystarcza na 6 -7 słojów.