Przejdź do sekcji:
Przyprawa do kwaszenia ogórków
Kwaszenie ogórków to bardzo popularny sposób ich przyrządzania. Kwaszone ogórki charakteryzują się znakomitymi walorami smakowymi i zdrowotnymi. Przyprawa do kwaszenia ogórków jest przyprawą sezonową, chętnie używaną przez klientów w trakcie „sezonu ogórkowego”. Jest mieszanką wszystkich przypraw i warzyw tradycyjnie używanych do kwaszenia ogórków.
Skład: |
Koper, gorczyca, chrzan, czosnek, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, białek jaja kurzego, miałek mleka i selera.
Sposób przygotowania: |
-
Do słoja o pojemności 1 litra wsypać łyżkę stołową przyprawy. Ogórki ułożyć w słoju, zalać zalewą i szczelnie zamknąć.
-
Skład zalewy:
1,5-2 łyżek soli rozpuścić w 1 litrze wody. - Zawartość opakowania wystarcza na 6 -7 słojów.