Krem o smaku czekoladowym
Przygotowany krem stosujemy do przekładania oraz dekorowania ciasta. Krem można urozmaicić dodając bakalie, owoce, konfitury itp. Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy ok. 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji. W przypadku większego biszkoptu zalecamy użycie dwóch opakowań kremu, np. o różnych smakach.
Wersja podstawowa: Do wysokiego naczynia wlać 220 ml schłodzonego mleka (2% tłuszczu), wsypać zawartość opakowania i miksować około 3-4 minut. Wersja wzbogacona: Do wysokiego naczynia wlać 250 ml schłodzonego mleka (2% tłuszczu), wsypać zawartość opakowania i miksować około 3 minut. Następnie dodać 80g miękkiego masła lub margaryny i miksować jeszcze około 2 minut. |
|||||||
Preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone: palmowy, kokosowy; mleko w proszku odtłuszczone, emulgator: E 472a; syrop glukozowy), cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 8,2 %,mleko w proszku odtłuszczone (zawiera laktozę), skrobia ziemniaczana modyfikowana, żelatyna wieprzowa, czekolada mleczna w proszku 0,1 % (zawiera mleko łącznie z laktozą), aromat. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja.
|
|||||||
|
|
||||||
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100g Wartość energetyczna 836 kJ / 200 kcal
Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego według wersji podstawowej z mlekiem 2 % tłuszczu. |
Smak: czekoladowy Kod EAN: 5900288321390 |