Przejdź do sekcji:
Krem o smaku orzechowym
Przygotowany krem stosujemy do przekładania oraz dekorowania ciasta. Krem można urozmaicić dodając bakalie, owoce, konfitury itp. Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy ok. 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji.
W przypadku większego biszkoptu zalecamy użycie dwóch opakowań kremu, np. o różnych smakach.
Skład: |
Preparat tłuszczowo-białkowy (utwardzony tłuszcz palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E 472a, syrop glukozowy), cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, żelatyna wieprzowa, aromat, barwnik: karmel. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu i białek jaja kurzego.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 212 kcal
Białko - 4,4 g
Węglowodany - 21,7 g
Tłuszcze - 11,4 g
Sposób przygotowania: |
- 1 sposób:
Do wysokiego naczynia wlać 220 ml schłodzonego mleka, wsypać zawartość opakowania i miksować ok. 3-4 minuty. - 2 sposób:
Do wysokiego naczynia wlać 250 ml (1 szklankę) schłodzonego mleka, wsypać zawartość opakowania i miksować ok. 3 minuty. Następnie dodać 80 g miękkiego masła lub margaryny i miksować jeszcze ok. 2 minuty.