Krem o smaku cytrynowym
Przygotowany krem stosujemy do przekładania oraz dekorowania ciasta. Krem można urozmaicić dodając bakalie, owoce, konfitury itp. Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy ok. 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji. W przypadku większego biszkoptu zalecamy użycie dwóch opakowań kremu, np. o różnych smakach.
Wersja podstawowa: Do wysokiego naczynia wlać 220 ml schłodzonego mleka (2% tłuszczu), wsypać zawartość opakowania i miksować około 3-4 minut. Wersja wzbogacona: Do wysokiego naczynia wlać 250 ml schłodzonego mleka (2% tłuszczu), wsypać zawartość opakowania i miksować około 3 minut. Następnie dodać 80g miękkiego masła lub margaryny i miksować jeszcze około 2 minut.
|
|||||||
Preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone: palmowy, kokosowy; mleko w proszku odtłuszczone, emulgator: E 472a; syrop glukozowy), cukier, mleko w proszku odtłuszczone (zawiera laktozę), skrobia ziemniaczana modyfikowana, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, suszony koncentrat soku cytrynowego 0,1 %, barwnik: kurkumina. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja.
|
|||||||
|
|
||||||
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100g Wartość energetyczna 847 kJ / 202 kcal Wartość odżywcza podana dla produktu |
Smak: cytrynowy Kod EAN: 5900288322496 |