Przyprawa do ryb
Ryby to zdrowie i tradycja. Zjadamy ich dużo, a powinniśmy jeszcze więcej. Przyprawa do ryb jest mieszanką suszonych warzyw, przypraw, m.in. bazylii, imbiru, majeranku, pieprzu ,soli oraz substancji smakowych. Przygotowaną surową rybę wystarczy posypać przyprawą, (nie trzeba jej dodatkowo solić), pozostawić na minimum godzinę i potem smażyć, piec lub zapiekać w folii aluminiowej. Efekt jest naprawdę doskonały.
Skład: |
Sól, warzywa suszone (cebula, czosnek, koper, pietruszka, cykoria), substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, przyprawy (gorczyca, bazylia, pieprz czarny, papryka słodka, imbir, majeranek), maltodekstryna z ziemniaków, skórka cytrynowa. W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna, białko jaja kurzego, seler, produkty zawierające białka mleka.
Sposób przygotowania: |
Przepis na ryby smażone panierowane.
Porcje ryby odfiletować, wyjąć ości (z ryb morskich zdjąć ewentualnie skórę). Ryby morskie wymoczyć w mleku z pieprzem, odsączyć. Porcje posypać przyprawą lekko dociskając, oprószyć maką, zanurzyć w rozmieszanym jajku, obtoczyć w panierze i usmażyć na złoty kolor.