Przyprawa do ryb

Przyprawa do ryb

Ryby to zdrowie i tradycja. Zjadamy ich dużo, a powinniśmy jeszcze więcej. Przyprawa do ryb jest mieszanką suszonych warzyw, przypraw, m.in. bazylii, imbiru, majeranku, pieprzu ,soli oraz substancji smakowych. Przygotowaną surową rybę wystarczy posypać przyprawą, (nie trzeba jej dodatkowo solić), pozostawić na minimum godzinę i potem smażyć, piec lub zapiekać w folii aluminiowej. Efekt jest naprawdę doskonały.                                                                                                                                

  • przyprawa do ryb
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Sól, warzywa suszone (cebula, czosnek, koper, pietruszka, cykoria), substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, przyprawy (gorczyca, bazylia, pieprz czarny, papryka słodka, imbir, majeranek), maltodekstryna z ziemniaków, skórka cytrynowa. W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna, białko jaja kurzego, seler, produkty zawierające białka mleka.

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:

Przepis na ryby smażone panierowane.
Porcje ryby odfiletować, wyjąć ości (z ryb morskich zdjąć ewentualnie skórę). Ryby morskie wymoczyć w mleku z pieprzem, odsączyć. Porcje posypać przyprawą lekko dociskając, oprószyć maką, zanurzyć w rozmieszanym jajku, obtoczyć w panierze i usmażyć na złoty kolor.