Ekler- krem budyniowy

Ekler - krem budyniowy

Krem budyniowy stanowi wyśmienitą bazę do przygotowania nadzienia do rurek, ptysiów, ciast typu karpatka itp. Krem przygotowany zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu można wzbogacić bakaliami, cząstkami czekolady, alkoholem. 

  • ekler-_-front---wypukly
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Cukier, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, żółtko w proszku, aromaty. Produkt może zawierać śladowe ilości: białek jaja kurzego i białek mleka.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g:

Wartość energetyczna - 224 kcal
Białko - 2,5 g
Węglowodany - 24,4 g
Tłuszcze - 12,9 g

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 1 szklankę i rozprowadzić w niej zawartość opakowania.
  • Pozostałą ilość mleka zagotować, zdjąć z ognia, wlać do niego rozprowadzoną w zimnym mleku zawartość torebki i ciągle energicznie mieszając gotować ok. 1 minuty.
  • Po wystudzeniu zmiksować masę z 250g miękkiego masła lub masła roślinnego.