Ekler- krem budyniowy

Ekler - Krem budyniowy

Krem budyniowy stanowi wyśmienitą bazę do przygotowania nadzienia do rurek, ptysiów, ciast typu karpatka itp. Krem przygotowany zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu można wzbogacić bakaliami, cząstkami czekolady, alkoholem.

 

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Sposób przyrządzania:

1. Z ½ zimnego mleka odlać 1 szklankę i rozprowadzić w niej zawartość torebki.
2. Pozostałą ilość mleka zagotować, zdjąć z ognia, wlać do niego rozprowadzoną w zimnym mleku zawartość torebki i ciągle energicznie mieszając gotować około 1 minuty.
3. Po wystudzeniu zmiksować masę z 250 g miękkiej margaryny lub masła.

   

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

Składniki: 

   

Cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, żółtko w proszku, aromaty.

Produkt może zawierać: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

 

   

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g
Wartość energetyczna   1260 kJ/ 303 kcal
Tłuszcz               22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone   5,4 g
Węglowodany              24 g
w tym cukry    16 g
Błonnik     0 g
Białko    2,5 g
Sól       0,14 g

Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego
z mlekiem 2 % tłuszczu i margaryną 80 % tłuszczu.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Dane produktowe:

Smak: waniliowy

Masa netto: 250 g
Krem w proszku na 500 ml mleka

Opakowanie wystarcza do przygotowania 20 sugerowanych porcji produktu.