Przejdź do sekcji:
Kisiel o smaku żurawinowym
To niskokaloryczne , smaczne desery, chętnie spożywane przez wszystkie grupy wiekowe ludzi. Ich oryginalny smak szybko zyskał sympatię klientów. Można je spożywać same lub w zestawieniu z innymi znanymi deserami. Mogą służyć jako składnik zup owocowych. Wymagającym smakoszom polecamy nałożyć kisiel np. na ugotowany budyń i wówczas uzyskamy oryginalny, pyszny deser.
Skład: |
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, sól, barwnik: koszenila. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka.
Wartości odżywcze: |
w 100g
Wartość energetyczna - 48 kcal
Białko - 0,04 g
Węglowodany - 11,7 g
Tłuszcze - 0,01 g
Sposób przygotowania: |
- Z 1/2 litra zimnej wody odlać 1/2 szklanki i wsypać do niej zawartośc torebki, dobrze wymieszać.
- Resztę wody zagotować dodając 2 łyżki cukru. Wlać rozrobiony proszek i ciagle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Gotowy kisiel wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło. Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji.