Kisiel o smaku truskawkowym

Kisiel o smaku truskawkowym

To niskokaloryczne , smaczne desery, chętnie spożywane przez wszystkie grupy wiekowe ludzi. Ich oryginalny smak szybko zyskał sympatię klientów. Można je spożywać same lub w zestawieniu z innymi znanymi deserami. Mogą służyć jako składnik zup owocowych. Wymagającym smakoszom polecamy nałożyć kisiel np. na ugotowany budyń i wówczas uzyskamy oryginalny, pyszny deser.

  • kisiel_truskawka_ok
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, sól, barwnik: koszenila. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g:

Wartość energetyczna - 48 kcal
Białko - 0,04 g
Węglowodany - 11,7 g
Tłuszcze - 0,01 g

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • Z 1/2 litra zimnej wody odlać 1/2 szklanki i wsypać do niej zawartośc torebki, dobrze wymieszać.
  • Resztę wody zagotować dodając 2 łyżki cukru. Wlać rozrobiony proszek i ciagle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  • Gotowy kisiel wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło. Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji.
  •