| Należy do grupy koncentratów deserów o szerokim zastosowaniu. Wykorzystuje się ją jako wyśmienity deser, do dekoracji ciast, ciasteczek i lodów. Doskonale smakuje stężona z owocami i udekorowana Śnieżką naszej produkcj   
| 
 |   Sposób przyrządzania: |  
Zagotować wodę i odmierzyć ½ litra (500 ml).Wsypać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować).. Wlać do salaterek i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W czasie upału należy wziąć nieco mniej wody i pozostawić galaretkę na kilka godzin w lodówce. Galaretkę można udekorować Śnieżką naszej produkcji.
 
   
| 
 | Składniki: |  | 
     | 
| Cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, suszony koncentrat soku cytrynowego 0,1 %, barwnik: kurkumina. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica), jaja oraz mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
   | 
| Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g Wartość energetyczna           214 kJ/ 50 kcalTłuszcz            0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0 g
 Węglowodany           11 g
 w tym cukry    11 g
 Błonnik           0 g
 Białko  1,8 g
 Sól       0 g
 | Smak: cytrynowyMasa netto: 75 g
 Galaretka w proszku na 500 ml wody
 Opakowanie wystarcza do przygotowaniaKod EAN : 59002882702784 sugerowanych porcji produktu.
 Świeże owoce kiwi, ananasa i papai uniemożliwiają
 żelowanie galaretki.
 
 
 |