Przejdź do sekcji:
Galaretka o smaku pomarańczowym
Należą do grupy koncentratów deserów o szerokim zastosowaniu. Wykorzystuje się ją jako wyśmienity deser, dekorację ciast, ciasteczek i lodów. Doskonale smakuje stężona z owocami i udekorowana Śnieżką naszej produkcji.
Skład: |
Cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwnik: annato. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, białek mleka.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 51 kcal
Białko - 1,6 g
Węglowodany - 11 g
Tłuszcze - 0 g
Sposób przygotowania: |
- Zagotować wodę i odmierzyć 1/2 litra (500ml).
- Wsypać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować).
- Wlać do salaterki i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W czasie upału należy wziąć nieco mniej wody i pozostawić galaretkę na kilka godzin w lodówce.