Należy do grupy koncentratów deserów o szerokim zastosowaniu. Wykorzystuje się ją jako wyśmienity deser, do dekoracji ciast, ciasteczek i lodów. Doskonale smakuje stężona z owocami i udekorowana Śnieżką naszej produkcji.

|
Sposób przyrządzania:
|
1. Zagotować wodę i odmierzyć ½ litra (500 ml). 2. Wsypać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować). 3. Wlać do salaterek i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W czasie upału należy wziąć nieco mniej wody i pozostawić galaretkę na kilka godzin w lodówce. Galaretkę można udekorować Śnieżką naszej produkcji.
|
 |
|
|

|
Składniki:
|
Cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, barwniki: antocyjany, kwas karminowy; suszony koncentrat soku truskawkowego 0,1 %.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica), jaja oraz mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
|
|
|

|
|
Wartości odżywcze:
|
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g
Wartość energetyczna 213 kJ/ 50 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 10 g w tym cukry 10 g Błonnik 0 g Białko 1,8 g Sól 0 g
|
|
|

|
|
Dane produktowe:
|
Smak: truskawkowy Masa netto: 75 g Galaretka w proszku na 500 ml wody Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji produktu. Świeże owoce kiwi, ananasa i papai uniemożliwiają żelowanie galaretki.
Kod EAN : 5900288270216
|
|
|