Lody o smaku czekoladowym

Lody domowe o smaku czekoladowym

Popularny deser, który możemy przygotować również w domu.
Wytwarzane z wysokiej jakości surowców, można przygotowywać na mleku lub na wodzie.
Do masy lodowej przed zamrożeniem można dodać owoce, bakalie lub niewielką ilość
alkoholu.
Po zamrożeniu uzyskujemy doskonały, lekki deser, który można podawać np. ze Śnieżką.

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Sposób przyrządzania:

  1. Zawartość torebki wsypać do 200 ml (niepełna szklanka) zimnego mleka lub wody i miksować około 3 minut.
  2. Przygotowaną masę przełożyć do salaterek i zamrażać przez około 3 godziny.
   

 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

Składniki:

Cukier, preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone: palmowy, kokosowy; mleko w proszku odtłuszczone, emulgator: E 472a; syrop glukozowy), mleko w proszku odtłuszczone (zawiera laktozę), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10 %, serwatka w proszku z mleka krowiego (zawiera laktozę), substancje zagęszczające: guma guar, karagen; sól, czekolada mleczna w proszku 0,1 % (zawiera mleko łącznie z laktozą), aromat.

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g

Wartość energetyczna - 631 kJ/ 151kcal
Tłuszcz- 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,8 g
Węglowodany - 18 g
w tym cukry - 17 g
Błonnik- 0,7 g
Białko- 4,6 g
Sól - 0,26 g

Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego z mlekiem 2 % tłuszczu.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==  

Dane produktowe:

Smak: Czekoladowy
Masa netto: 60 g
Deser w proszku na 200 ml mleka lub wody.
Lodów rozmrożonych nie wolno ponownie zamrażać.
Opakowanie wystarcza do przygotowania
4 sugerowanych porcji produktu.