Cukier wanilinowy

Cukier wanilinowy

To produkt jest bardzo często wykorzystywany w kuchni.Specjalnie dobrana proporcja cukru do etylowaniliny nadaje charakterystyczny smak i aromat przyrządzanym potrawom.

Cukier wanilinowy jest często przywoływany w książkach
kucharskich jako dodatek smakowy, zastępujący z powodzeniem naturalną wanilię. Stosuje się go do wypieku różnego rodzaju ciast, ciastek i ciast przyrządzanych na zimno.

Stanowi doskonały dodatek do ciast, deserów i potraw mlecznych.

 

 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

Składniki:

Cukier, aromat (etylowanilina).

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica), jaja oraz mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

 

   

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g

Wartość energetyczna           1688 kJ/ 397 kcal
Tłuszcz                         0 g            
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0 g            
Węglowodany 99 g            
w tym cukry     99 g            
Błonnik           0 g            
Białko  0 g
Sól       0 g

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

Dane produktowe:

 

Masa netto: 16 g na 0,5 kg mąki

Lub

Masa netto: 32 g na na 1 kg mąki