Budyń cytrynowy catering

Budyń o smaku cytrynowym

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Sposób przyrządzania:

Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki mleka i rozprowadzić w nim 40 g proszku. Do pozostałej ilości mleka dodać 2 łyżki cukru i zagotować. Zestawić z ognia, wlać rozrobiony budyń i ponownie zagotować cały czas mieszając.

Gotowy budyń wlać do salaterek.

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

Składniki:

Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwnik: kurkumina.

Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g

Wartość energetyczna     389 kJ/ 92 kcal
Tłuszcz      1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone     1,0 g
Węglowodany                16 g
w tym cukry      10 g
Błonnik            0 g
Białko       3,0 g
Sól       0,10 g

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

Dane produktowe:

Smak: cytrynowy
Masa netto: 1 kg
Budyń w proszku na 0,5 l mleka.
1 kg wystarcza na sporządzenie 25 porcji budyniu.

Kod EAN: 5900288611415