Przyprawa do kaczki i gęsi
Propozycja wykorzystania Pieczona pierś z kaczki Składniki: 0,5 kg fileta z piersi kaczki, 2-3 łyżki oliwy, Przyprawa do kaczki i gęsi CYKORIA.
Pierś z kaczki umyć i osuszyć. Warstwy skóry ponacinać nożem w kratkę, natrzeć Przyprawą do kaczki gęsi CYKORIA wymieszaną z oliwą i odstawić na minimum 1 h do lodówki. Mięso kłaść na zimną patelnię i smażyć z obu stron po około 6 minut na złoty kolor. Obsmażone mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze około 180°C przez około 10-20 minut. Mięso wyjąć z piekarnika i po około 10 minutach pokroić w plastry. Najlepiej smakuje podane z konfiturą z żurawiny.
|
|||||||
Warzywa suszone 34,4 % w zmiennych proporcjach (czosnek, cebula, marchew), sól, zioła 25,7 % w zmiennych proporcjach (majeranek, cząber, tymianek), przyprawy 9,9 % w zmiennych proporcjach (papryka, pieprz). Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.
|
|||||||
Wartość odżywcza na 100 g produktu: Wartość energetyczna 946 kJ/ 225 kcal |
Masa netto : 30 g
|