Przyprawa do kaczki i gęsi

Przyprawa do kaczki i gęsi

Propozycja wykorzystania

Pieczona pierś z kaczki Składniki: 0,5 kg fileta z piersi kaczki, 2-3 łyżki oliwy, Przyprawa do kaczki i gęsi CYKORIA.

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Wykonanie:

Pierś z kaczki umyć i osuszyć. Warstwy skóry ponacinać nożem w kratkę, natrzeć Przyprawą do kaczki gęsi CYKORIA wymieszaną z oliwą i odstawić na minimum 1 h do lodówki. Mięso kłaść na zimną patelnię i smażyć z obu stron po około 6 minut na złoty kolor. Obsmażone mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze około 180°C przez około 10-20 minut. Mięso wyjąć z piekarnika i po około 10 minutach pokroić w plastry. Najlepiej smakuje podane z konfiturą z żurawiny.

 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

Składniki:

Warzywa suszone 34,4 % w zmiennych proporcjach (czosnek, cebula, marchew), sól, zioła 25,7 % w zmiennych proporcjach (majeranek, cząber, tymianek), przyprawy 9,9 % w zmiennych proporcjach (papryka, pieprz).

Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza na 100 g produktu:

Wartość energetyczna           946 kJ/ 225 kcal
Tłuszcz            2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0,5 g
Węglowodany      33 g
w tym cukry    6,2 g
Błonnik           17 g
Białko           9,5 g
Sól          29,1 g

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 Dane produktowe:

Masa netto : 30 g


Kod EAN : 5900288199814