| Doskonała propozycja dla miłośników kuchni polskiej i nie tylko. Zaledwie w kilka chwil można przygotować znakomity, aromatyczny sos grzybowy. Jest bardzo wygodny w użyciu. Należy tylko rozprowadzić zawartość opakowania w zimnej wodzie, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.
 
 
| 
 | Sposób przyrządzania: |  Do 300 ml zimnej wody lub wywaru z pieczeni wsypać zawartość torebki i dokładnie wymieszać. Zagotować i gotować na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Podawaj do: 
dań mięsnychpotraw z kluskami śląskimi i kopytkami   |  | 
|  Składniki:
Mąka pszenna, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana modyfikowana, sól, warzywa suszone 8,2 % (marchew, cebula), aromat (zawiera zboża zawierające gluten oraz mleko łącznie z laktozą), przyprawy 2 % (gorczyca, kolendra, papryka słodka), pieczarki suszone 1,7%, grzyby leśne suszone 1,3 %, tłuszcz palmowy, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (żyto), jaja, soję oraz seler.   | 
| 
| 
| 
 |  | Wartości odżywcze: |   Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 ml Wartość energetyczna    138 kJ/ 33 kcalTłuszcz    <0,5 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone   <0,1 g
 Węglowodany    6,8 g
 w tym cukry    <0,5 g
 Błonnik      <0,5 g
 Białko     0,7 g
 Sól     1,1 g
     |  | 
| 
 |  | Dane produktowe: |  Masa netto: 35 gSos grzybowy w proszku
 Opakowanie wystarcza do przygotowania 3
 sugerowanych porcji produktu.
 Kod EAN: 5900288199685 |