Sos grzybowy

Sos grzybowy

Doskonała propozycja dla miłośników kuchni polskiej i nie tylko. Zaledwie w kilka chwil można przygotować znakomity, aromatyczny sos grzybowy. Jest bardzo wygodny w użyciu. Należy tylko rozprowadzić zawartość opakowania w zimnej wodzie, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Sposób przyrządzania:

Do 300 ml zimnej wody lub wywaru z pieczeni wsypać zawartość torebki i dokładnie wymieszać. Zagotować i gotować na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Podawaj do:

  • dań mięsnych
  • potraw z kluskami śląskimi i kopytkami

 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Składniki:

Mąka pszenna, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana modyfikowana, sól, warzywa suszone 8,2 % (marchew, cebula), aromat (zawiera zboża zawierające gluten oraz mleko łącznie z laktozą), przyprawy 2 % (gorczyca, kolendra, papryka słodka), pieczarki suszone 1,7%, grzyby leśne suszone 1,3 %, tłuszcz palmowy, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy.

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (żyto), jaja, soję oraz seler.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Wartości odżywcze:

 Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 ml

Wartość energetyczna    138 kJ/ 33 kcal
Tłuszcz    <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone   <0,1 g
Węglowodany    6,8 g
w tym cukry    <0,5 g
Błonnik      <0,5 g
Białko     0,7 g
Sól     1,1 g

 

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Dane produktowe:

Masa netto: 35 g
Sos grzybowy w proszku
Opakowanie wystarcza do przygotowania 3
sugerowanych porcji produktu.

Kod EAN: 5900288199685