Doskonała propozycja dla miłośników kuchni polskiej i nie tylko. Zaledwie w kilka chwil można przygotować znakomity, aromatyczny sos grzybowy. Jest bardzo wygodny w użyciu. Należy tylko rozprowadzić zawartość opakowania w zimnej wodzie, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.

|
Sposób przyrządzania:
|
Do 300 ml zimnej wody lub wywaru z pieczeni wsypać zawartość torebki i dokładnie wymieszać. Zagotować i gotować na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Podawaj do:
- dań mięsnych
- potraw z kluskami śląskimi i kopytkami
|
 |
Składniki:
Mąka pszenna, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana modyfikowana, sól, warzywa suszone 8,2 % (marchew, cebula), aromat (zawiera zboża zawierające gluten oraz mleko łącznie z laktozą), przyprawy 2 % (gorczyca, kolendra, papryka słodka), pieczarki suszone 1,7%, grzyby leśne suszone 1,3 %, tłuszcz palmowy, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (żyto), jaja, soję oraz seler.
|

|
|
Wartości odżywcze:
|
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 ml
Wartość energetyczna 138 kJ/ 33 kcal Tłuszcz <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g Węglowodany 6,8 g w tym cukry <0,5 g Błonnik <0,5 g Białko 0,7 g Sól 1,1 g
|
|

|
|
Dane produktowe:
|
Masa netto: 35 g Sos grzybowy w proszku Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 sugerowanych porcji produktu.
Kod EAN: 5900288199685
|