Sos grzybowy
Doskonała propozycja dla miłośników kuchni polskiej i nie tylko. Zaledwie w kilka chwil można przygotować znakomity, aromatyczny sos grzybowy. Produkt ten można przechowywać 13 miesięcy, co sprawia, że zawsze jest w zasięgu ręki i można go użyć w razie potrzeby. Jest bardzo wygodny w użyciu. Należy tylko rozprowadzić zawartość opakowania w zimnej wodzie, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.
Skład: |
Mąka pszenna, maltodekstryna z ziemniaków, substancja zagęszczająca: skrobia ziemniaczana modyfikowana, sól, warzywa suszone 8% w zmiennych proporcjach (marchew, cebula), aromat, przyprawy 2% w zmiennych proporcjach (gorczyca, kolendra, papryka słodka), grzyby suszone 2%, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, barwnik: karmel.
Sposób przygotowania: |
- Do 300 ml zimnej wody wsypać zawartość opakownia i dokładnie wymieszać.
-
Zagotować i gotować na małym ogniu ok. 10 min. ciągle mieszając.