Sól peklowa

Sól peklowa

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Sposób wykorzystania:

 

Peklowanie na mokro 

Składniki: 2,5 kg mięsa, 50 g Soli peklowej CYKORIA, Pieprz czarny ziarnisty CYKORIA,

Liść laurowy CYKORIA, Ziele angielskie CYKORIA, Czosnek suszony granulowany CYKORIA.

Wykonanie: do 0,5 litra  przegotowanej, zimnej wody wsypać 50 g Soli peklowej CYKORIA, dodać przyprawy w ilości wg uznania. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie w temperaturze 4-6 oC przez 6-7 dni. Co dwa dni mięso należy przewracać w powstałej solance,  w celu lepszego zapeklowania.

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Składniki: 

Sól, substancja przeciwzbrylająca: E 536; substancja konserwująca: E 250.

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto), jaja, soję, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) oraz seler i gorczycę.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Dane produktowe:

Masa netto: 50 g

Azotynowa sól peklująca.

UWAGA! Otwierać bezpośrednio przed spożyciem.

Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, nie należy jej używać do przyprawiania potraw.