Przejdź do sekcji:
Fix do śmietany
Ubita śmietana z dodatkiem fixu stanowi dosknały dodatek do ciast, deserów i owoców.
Skład: |
glukoza, substancja zagęszczająca, skrobia ziemniaczana modyfikowana.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 296kcal
Białko - 2g
Węglowodany - 12g
w tym cukry - 8,2g
Tłuszcze - 27g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16g
sól - 0,07g
Sposób przygotowania: |
- 0,2-0,25 l schłodzonej słodkiej śmietany (min.30% tłuszczu) krótko ubić mikserem.
- Fix wymieszać z dwiema łyżeczkami cukru pudru i jedną łyżeczką cukru wanilinowego. Dodać do śmietany, ubijajac mikserem do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Do czasu podania przechowywać w lodówce.