Przejdź do sekcji:
Śnieżka na wodę
Należy do najbardziej popularnych i często kupowanych deserów. Gęsta, kremowa konsystencja szybko znalazła popyt u klientów. Stosowana do dekoracji ciast, lodów, owoców czy galaretek. Znakomicie smakuje z dodatkiem bakalii, wiórków kokosowych lub czekoladowych. Śnieżka do przyrządzania na wodzie powstała z myślą o klientach dbających o linię, gdyż zawiera o połowę kalorii mniej od tradycyjnej bitej śmietany.
Skład: |
utwardzony tłuszcz palmowy, mleko w proszku, cukier, substancja zagęszczająca: skrobia ziemniaczana modyfikowana, emulator E 472a, aromat. W naszym zakładzie używana jest mąka pszenna.
Wartości odżywcze: |
w 100g
Wartość energetyczna - 115kcal
Białko - 1g
Węglowodany - 16g
Tłuszcze - 5,3g
Sposób przygotowania: |
- Do wysokiego naczynia wlać 200ml (niepełna szklanka) schłodzonej wody pitnej.
- Zawartość torebki powoli wsypywać do wody i miksować około 4 minuty mikserem elektrycznym.
- Śnieżka jest gotowa do spożycia bezpośrednio po przyrządzeniu. Stanowi doskonały substytut naturalnej bitej śmietany, lecz jest mniej kaloryczna.