Przejdź do sekcji:
Śnieżka na mleko
Skład: |
Preparat mleczno-tłuszczowy (utwardzony tłuszcz roślinny, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E472a, syrop glukozowy), maltodekstryna z ziemniaków, cukier, substancja zagęszczająca: skrobia ziemniaczana modyfikowana, aromat. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, soi, selera i gorczycy.
Wartości odżywcze: |
w 100g / 1 porcji 144g / %GDA* 1 porcji
Wartość energetyczna - 160kcal / 105kcal / 5%
Białko - 3,3g / 2,2g / 4%
Węglowodany - 19,9g / 12,9g / 5%
Tłuszcze - 7,5g / 4,9g / 7%
*GDA = % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej na podstawie diety 2000 kcal/dzień. Potrzeby żywieniowe poszczególnych osób mogą być niższe lub wyższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
Sposób przygotowania: |
- Do wysokiego naszynia wlać 200ml (niepełna szklanka) schłodzonego mleka.
- Zawartość torebki powoli wsypywać do mleka i miksować około 5 minut mikserem elektrycznym.
- Śnieżka jest gotowa do spożycia bezpośrednio po przyrządzeniu. Stanowi doskonały substytut naturalnej bitej śmietany.