Śnieżka na mleko

Śnieżka na mleko

Należy do najbardziej popularnych i często kupowanych deserów. Gęsta, kremowa konsystencja szybko znalazła popyt u klientów. Stosowana do dekoracji ciast, lodów, owoców czy galaretek. Znakomicie smakuje z dodatkiem bakalii, wiórków kokosowych lub czekoladowych.

 
 
 
 
  • sniezka na mleku
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Preparat mleczno-tłuszczowy (utwardzony tłuszcz roślinny, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E472a, syrop glukozowy), maltodekstryna z ziemniaków, cukier, substancja zagęszczająca: skrobia ziemniaczana modyfikowana, aromat. Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, białek jaja kurzego, soi, selera i gorczycy.

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg== Wartości odżywcze:

w 100g / 1 porcji 144g / %GDA* 1 porcji

Wartość energetyczna - 160kcal / 105kcal / 5%
Białko - 3,3g / 2,2g / 4%
Węglowodany - 19,9g / 12,9g / 5%
Tłuszcze - 7,5g / 4,9g / 7%

*GDA = % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej na podstawie diety 2000 kcal/dzień. Potrzeby żywieniowe poszczególnych osób mogą być niższe lub wyższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII= Sposób przygotowania:
  • Do wysokiego naszynia wlać 200ml (niepełna szklanka) schłodzonego mleka.
  • Zawartość torebki powoli wsypywać do mleka i miksować około 5 minut mikserem elektrycznym.
  • Śnieżka jest gotowa do spożycia bezpośrednio po przyrządzeniu. Stanowi doskonały substytut naturalnej bitej śmietany.