Sos do pieczeni jasny
Produkt chętnie używany w kuchni. W kilka minut można przygotować znakomity sos. Koncentraty sosów w proszku można przechowywać 13 miesięcy, co sprawia, że zawsze można mieć je w zasięgu ręki i użyć w razie potrzeby. Są bardzo wygodne w użyciu. Należy tylko wsypać proszek do wody, wymieszać i zagotować. Nigdy przygotowanie sosu nie było tak łatwe.
Skład: |
Mąka pszenna, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty, ekstrakt drożdżowy, skrobia ziemniaczana modyfikowana, sól, warzywa suszone 3,6% w zmiennych proporcjach (cebula, czosnek), utwardzony tłuszcz palmowy, barwniki: karmel amoniakalno- siarczynowy, koncentrat papryki, pomidory w proszku. Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka i produktów pochodnych oraz selera i gorczycy.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 32kcal
Białko - 7g
Węglowodany - 0,6g
Tłuszcze - 0,2g
Sposób przygotowania: |
- Do 250 ml zimnej wody lu wywaru z pieczeni wsypać zawartość opakownia i dokładnie wymieszać.
-
Zagotować i gotować na małym ogniu ok. 1 min. ciągle mieszając. Dla wzbogacenia smaku można dodać odrobinę czerwonego wina.