Zupa grochowa
Dzięki zupom w proszku za niewielką cenę i w krótkim czasie (kilka minut) możemy sporządzić pełnowartościowe danie. Są chętnie spożywane na obozach, biwakach i kempingach. Nasze zupy to doskonała propozycja dla osób zabieganych, nie mających czasu na spędzanie długich godzin w kuchni.
Skład: |
Mąka grochowa (47,5%), maltodekstryna, mąka pszenna, sól, mleko w proszku odtłuszczone (zawiera laktozę), tłuszcz palmowy, tłuszcz wieprzowy z ekstraktem rozmarynu, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (ziemniak, czosnek, chrzan), cukier, aromaty (zawierają soję oraz seler), ekstrakt drożdżowy, majeranek, przyprawy w zmiennych roporcjach (kolendra, gorczyca, kurkuma). Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (żyto) oraz jaja.
Sposób przygotowania: |
-
Do 1/2 litra zimnej wody wsypać zawartość torebki i dokładnie wymieszać.
-
Mieszając doprowadzić do wrzenia.
-
Gotować na wolnym ogniu ok 2-3 minut, co jakiś czas mieszając.
Wartości odżywcze: |
w 100 ml:
Wartość energetyczna - 43 kcal
Białko - 1,5 g
Węglowodany - 7,7 g
w tym cukry - 0,9 g
Tłuszcze - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
błonnik - 0,6 g
sól - 0,85 g