Przyprawa do dań z fasoli

Przyprawa do dań z fasoli

Propozycja wykorzystania

Fasola po bretońsku (dla 3-4 osób) Składniki: 300 g fasoli białej „Piękny Jaś”, 150 g boczku wędzonego, 200 g kiełbasy, 3-4 cebule, 2-3 łyżki oleju , 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki Przyprawy do dań z fasoli CYKORIA.

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

Wykonanie:

Fasolę umyć i namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie. Po kilkunastu godzinach gotować ją w tej samej wodzie do miękkości (w razie potrzeby dolać wrzątku). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Kiełbasę i boczek wędzony pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Wszystko przesmażyć i wymieszać z fasolą. Dodać Przyprawę do dań z fasoli CYKORIA i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby zagęścić.

 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

Składniki:

Przyprawy 50 % w zmiennych proporcjach (majeranek, papryka słodka, gorczyca, kminek, kolendra, chili), sól, czosnek, aromat.

Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

Wartości odżywcze:

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna           790 kJ/ 189 kcal
Tłuszcz            3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0,3 g
Węglowodany      23 g
w tym cukry    8,3 g
Błonnik           15 g
Białko         8,4 g
Sól        39,1 g

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

  Dane produktowe:

Masa netto : 30 g
Bez dodatku glutaminianu sodu i konserwantów* i barwników

*Be dodatku konserwantów-zgodnie z prawem.

Kod EAN : 5900288179779