Przyprawa do dań z fasoli
Propozycja wykorzystania Fasola po bretońsku (dla 3-4 osób) Składniki: 300 g fasoli białej „Piękny Jaś”, 150 g boczku wędzonego, 200 g kiełbasy, 3-4 cebule, 2-3 łyżki oleju , 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki Przyprawy do dań z fasoli CYKORIA.
Fasolę umyć i namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie. Po kilkunastu godzinach gotować ją w tej samej wodzie do miękkości (w razie potrzeby dolać wrzątku). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Kiełbasę i boczek wędzony pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Wszystko przesmażyć i wymieszać z fasolą. Dodać Przyprawę do dań z fasoli CYKORIA i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby zagęścić.
|
|||||||
Przyprawy 50 % w zmiennych proporcjach (majeranek, papryka słodka, gorczyca, kminek, kolendra, chili), sól, czosnek, aromat. Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler.
|
|||||||
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 790 kJ/ 189 kcal
|
Masa netto : 30 g *Be dodatku konserwantów-zgodnie z prawem. Kod EAN : 5900288179779 |