Pieprz czarny "grys"

Pieprz czarny grubo mielony

Pieprz czarny jest przyprawą znaną od czasów cesarstwa rzymskiego należącą do podstawowych przypraw kuchni europejskiej. Przyprawę stanowią niedojrzałe, nieoczyszczone z osłonek, suszone owoce pnącego krzewu pieprzu czarnego (piper nigrum). Piekący smak pieprzu pochodzi od zawartej w nim piperyny. Pieprz czarny grys doskonale wydobywa smak i aromat zup i sosów, nadaje się do przyprawiania wieprzowiny, wołowiny i jagnięciny. Pasuje także do potraw z jaj i ryb.

  • pieprz czarny grubo mielony_przod
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Pieprz czarny grubo mielony.