Budyń o smaku czekoladowym
Smaczne, pożywne, tradycyjne mleczne desery, polecane szerokiej grupie konsumentów. Mogą być spożywane zarówno na gorąco i na zimno, bez dodatków lub z sokami, owocami, konfiturami, bakaliami itp. Często wykorzystywane do wypieku różnego rodzaju ciast.
|
|||||||
|
|||||||
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 11,1 %, aromat, czekolada mleczna w proszku 0,1 % (zawiera mleko łącznie z laktozą). Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja.
|
|||||||
|
|
||||||
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g Wartość energetyczna 388 kJ/ 92 kcal Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego z ½ l mleka (2 % tłuszczu) i z 2 łyżkami cukru (34 g). |
Smak: czekoladowy Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji produktu. |