Budyń o smaku czekoladowym

Budyń o smaku czekoladowym

Smaczne, pożywne, tradycyjne mleczne desery, polecane szerokiej grupie konsumentów. Mogą być spożywane zarówno na gorąco i na zimno, bez dodatków lub z sokami, owocami, konfiturami, bakaliami itp. Często wykorzystywane do wypieku różnego rodzaju ciast.

 

S4AmSzv1dfIAAAAASUVORK5CYII=

  Sposób przyrządzania:

  1. Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając 2 łyżki cukru (34 g) i zestawić z ognia.
  2. Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  3.  Gotowy budyń wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło.

 

J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII=

 Składniki:

 

Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 11,1 %, aromat, czekolada mleczna w proszku 0,1 % (zawiera mleko łącznie z laktozą).

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja.

 

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==

 

Wartości odżywcze:

oa23ZM3Qj8Tc69nhVrf5iuAAAAABJRU5ErkJggg==  

Dane produktowe:

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g

Wartość energetyczna      388 kJ/ 92 kcal
Tłuszcz            1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone   1,1 g
Węglowodany               16 g
w tym cukry    10 g
Błonnik           0 g
Białko       3,2 g
Sól       0,10 g

Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego z ½ l mleka (2 %  tłuszczu) i z 2 łyżkami cukru (34 g).

Smak: czekoladowy
Masa netto: 40 g
Budyń w proszku na 500 ml mleka

Opakowanie wystarcza do przygotowania  4 sugerowanych porcji produktu.