Lubczyk

Lubczyk 

Lubczyk to wieloletnie zioło z rodziny selerowatych, uprawiane w Europie i Stanach Zjednoczonych. Ma bardzo intensywny korzenny smak i zapach podobny do przyprawy maggi. Wysuszone liście mają silniejszy aromat niż świeże. Lubczyku używa się do przyprawiania mięs, potraw jednogarnkowych, zup, sosów i gulaszów. Pasuje także do dań z fasoli, ziemniaków, marchwi i kalafiora. Ze względu na jego bardzo intensywny smak należy go dodawać z umiarem.

  • lubczyk_przod
J10vg8MN8hip4qnt4IB5mnAOwZVvh5lwl8OajZalnI9KnBu6i9mlb0UAhhhf17yyZtx5gO2+6uxf4xAiRrnlwAsgsIf5cpkL3fS6KAhBxu1F8hLIReBuMJFawCGoRu5xb2hqzVat64mbWEYb52ylFOI3UYlB1ZNwafBGrUlmLnm877H8D+pbZHiTy7PMAAAAASUVORK5CYII= Skład:

Suszony liść lubczyku.